Poradna Eltrinex V12Pro

Autor: | Vloženo: 27.03.2016 000 21:08 | Témata: Poradna Eltrinex V12Pro

Citlivost mikrofonu a jiné

Hezký den,
Nemám obavy při záznamu naší kapely - hud. nástrojů, případně zpěvu, ale jde mi o citlivost pokud jde o záznam učitele ve škole na 6-8m. Hodí se i na tuto vzdálenost, když se přednášející pohybuje, případně se otočí k tabuli a přitom stále mluví? Je sice ve třídě slyšet, ale přesto intenzita hlasu logicky kolísá ač je v posluchárně relativně klid. Bude záznam čistý, s menším až přijatelným brumem nebo již se zvýšeným šumem? Posluchárnu máme širokou takže jsem schopen i přesazením zajistit max. dosah jen na 5m. Jde mi o to aby šum byl alespoň s minim. brumem. Má smysl užít filtr a jaký úspěšně k tomu využít VOC či LCF?
Jiná alternatíva je umístění bez obsluhy, mimo lavice (na katedru to není zrovna to nej), funkci StandBy asi v rušné třídě úspěšně předem zapnutou nevyužiju, ale časové nahrávání bych mohl v bližší blízkosti snad využít pro kvalitnější bezšumový záznam, jen bych byl zřejmě ochuzen zas o slyšitelnost celkové třídy, když se přejde do diskuze, protože na dálku nepřepnu zúžený zomový režim na rozšířený, mámli správně za to, že zúžený má větší dosah než rozšířený. Takže poraďte. Největší třída -posluchárna má 12x18m, ale není plná, takže sedíme většinou v okruhu do 10x10m.
Pokud jde o časové nahrávání, funguje i tak, že by se v daný čas nahrál sám i záznam z vybrané stanice rádia, případně se dal využít diktaf. alespoň jako budík k časovému upozornění?
Lze BF namluvenou verzi pro neslyšící nějak regulovat či přepínat nebo se musí diktafon znovu programově instalovat?
A chápu správně, že lze diktafon využít s linkovým vstupem příležitostně i k digitalizaci např. magnetof. záznamu?
Poslední dotaz je na specifikaci krytí z důvodu vlhkosti. Rád bych diiktaf. užíval na cestách ( i v přírodě) jako přehrávač a nevím zda mu vlhkost a sem tam vyjímečně kapka nevadí?

Děkuji za pochopení a rady

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.